Gastles

 In Nieuws

Uit: de Krant van Midden-Drenthe

NIEUW-BALINGE Hoe maak je kinderen bewust van hun gedrag online? Tijdens gastlessen op verschillende basisscholen in de gemeente gaan jongerenwerkers van Welzijnswerk Midden-Drenthe en het CJG Midden-Drenthe met kinderen in gesprek over onder meer sociale media, cyberpesten, ‘fake news’ en online taalgebruik. De lessen kwamen tot stand in samenwerking met Kits Primair en worden ook aangeboden op de basisscholen van CKC Drenthe.

 

Nadenken

,,Jongeren brengen meer en meer tijd door online”, legt jongerenwerker Harold Kamps uit. ,,Tijdens de gastlessen proberen we ze vooral mee te geven dat ze moeten nadenken over wat ze online doen.”
Jongerenwerker Kelly Bakker vult aan: ,,Tijdens onze gastlessen gaan we met de basisschoolleerlingen in gesprek: Waarom zitten ze op social media? Wat komen ze tegen? Voelen ze zich er altijd veilig? Dat levert bijzondere gesprekken op. Zo vroeg een leerling laatst of wij weleens gepest zijn vroeger. Dan merk je dat bepaalde onderwerpen zo makkelijker bespreekbaar worden.”

Recente berichten
Call Now Button